Charles Lindeberg werd geboren op 4 Februari 1902 in de Verenigde staten (Detroit) Hij was de eerste man die over de Atlantische oceaan heen vloog in een non stop vlucht. Hij werd onthaalt als een held maar had volgens velen ook een duistere zijde.

De vlucht

Op 20 en 21 mei 1927 behaalde Lindbergh zijn bekendheid toen hij in zijn speciaal ontworpen toestel (de Spirit of St. Louis) een non stop vlucht van New York naar Parijs maakte, Zijn vlucht had maar liefst 33 uur, 30 minuten en 29,8 seconden geduurd. Bij terugkomst werd hij onthaalt als een grote held door naar schatting 300.000 mensen! Verder kreeg hij een prijs van 25.000$ wat ongeveer gelijkstaat aan 290.000 euro op de dag van vandaag.

Aankomst van Lindbergh in Parijs.
De vermissing

Na zijn vlucht woonde hij in Hopewell (New Jersey – Verenigde staten) waar op 1 maart 1932 zijn zoon van 20 maanden oud werd ontvoerd, de daders eisten 70.000 dollar losgeld.De kidnapping eindigde echter niet goed af en Lindbergh Jr werd op 12 mei 1932 levenloos teruggevonden. Na de kidnapping werd de Duitser Richard Hauptmann aangehouden, hij was de tuinman van de familie hij werd berecht en geëxecuteerd. Er zijn echter nog vele vraagtekens en complotten zo gedroeg Lindbergh zich erg vreemd rond het onderzoek en zijn er complotten dat hij zelf de moord heeft gepleegd met als motief de handicap van zijn zoontje, Lindbergh was namelijk een aanhanger van Eugenetica wat in het kort betekend dat alleen de sterkste ras mocht overleven.

 

Vermissings poster Charles Lindbergh JR.
Lindbergh in Europa

Lindbergh verhuisde een tijdje na de moord naar Groot Brittannië waar hij leefde met zijn vrouw (Anne Morrow) en zes kinderen . Hij werd meerdere malen naar Nazi-Duitsland gestuurd waar de luchtvaart moest waarnemen namens de verenigde staten. Ook in nazi-Duitsland werd Lindbergh als een held ontvangen en zijn relatie met de Duitsers was dan ook zeer goed. Lindbergh die zelf veel sympathie voor het nazistische gedachtengoed kreeg werd zelfs onderscheiden met een Orde van de verdienste van de Duitse adelaar. Toen de spanning in Europa op liep ontstond hier verontwaardiging over maar Lindbergh weigerde zijn onderscheiding in te leveren en verklaarde;

‘’ Het lijkt mij, dat het retourneren van onderscheidingen, die gegeven zijn in vredestijd als gebaar van vriendschap, geen constructief effect kan hebben. Als ik de Duitse onderscheiding wel zou retourneren, zou dit een zinloze belediging zijn. Zelfs als zich een oorlog tussen ons zou ontwikkelen zie ik er geen voordeel in me te koesteren in een wedstrijdje ver spugen voordat de oorlog begint’’

Tijdens de oorlog probeerde Lindbergh weer opgenomen te worden in de Amerikaanse luchtmacht in de strijd tegen Japan, dit lukte echter niet omdat hij door Roosevelt als verrader werd gezien vanwege zijn nationaal socialistische visie. Later in de oorlog werd hij wel aangenomen als technisch adviseur bij Ford waar hij werkte aan problemen met de B24 bommenwerpers.

Na de oorlog

Na de oorlog werd leefde Lindbergh een redelijk rustig bestaan op Hawaii. Hij stierf in 1974 aan kanker. Na de dood van zijn vrouw in 2001 kwam in 2003 aan het licht dat Lindbergh nog 2 buiten echtelijke vrouwen had en 7 buitenechtelijke kinderen, dit is later bevestigd met DNA onderzoek.